Посета Зоолошком врту школске 2022

Посета зоолошком врту

Завршио се пети разред. Наставница биологије и ђаци који су положили пети разред са петицама из биологије кренули су у зоо-врт на Kалемегдан у Београду. Наиме наствница је хтела да награди труд ђака и одвела нас је у зоо-врт и у МцДоналд’с.
Дана 16. себтембра кренули смо из школе после другог часа на аутобуску станицу. Такође почела је да ромиња романтична киша, која нас је пратила цео пут до следеће станице. Kада смо стигли до зоо-врта почело је да сунце пролази короз облаке који су били светло плаве боје. Сачекли смо да наставница купи карте за свакога па смо појурили да видимо све животиње. Неки су застали да купе сок или грицкалицу па су кренули са разгледањем. Прво што смо угледали јесу пернате животиње, затим зебре, ламе, бизони, ирваси, јелени и још пуно прекрасних животиња. У једне од најзанимљивијих животиња су били слон, жирафа и зебра. У врту такође има дечији парк са козама и зечевима. Јавили смо се и алигатору Муји и осталим животињама. Наравно, нису изостале ни фотографије код споменика најпознатијој шимпанзи у Београду – Самију. Ту је и било смешних тренутака са фокама и мајмунима и горилама. Неки од храбријих су ушли у уграду у којој су се налазили тераријуми са змијама. Ту су биле различите врсте змија лоптасти питон, крељевски питон и још многобројни гуштери и гмизавци. Све је изненадила величина целог врта. Неки су се чак и сликали поред занимљивих животиња. На крају када смо се сви окупили код слона сликали смо заједничку фотографију да имамо за успомену.Одушевљени и препуни утисака кренули смо ка оближњем парку да се поиграмо и одморимо. Ту је опет почела да пада киша али то није спречило нас да наставино са игром и дружењем. После извесног времена кренули смо смо Kнез Михајловом улицом до МцДоналд’са. Једва смо чекали да уђемо у Мек. Поручили смо храну и сели да је поедемо. Неки су причали вицеве,сабирали утиске углавном атмосвера је била фантастична. При повртку кући чекали смо аутобус који је каснио неколицини је то представљао проблем, а остали су били толико срећни да ни трунка лошег времена није им покварила тај дан. Напокон када је стигао превоз затекла нас је гужва, дечаци су морали да стоје,а девојчице су се просо забављале на занимљив начин. Kада смо стигли до Батањице преседали смо на други аутобус и пролазили смо кроз поземни тунел. При уласку у Угриновце почела је да пада јака киша. Неки су покисли али није нас опет спречило да будемо мрзовољни и незадовољни.
Овај дан ће нам остати у лепом сећању јер смо имали једну велику и интересантну авантуру. Чак и мале препреке нису могле да нас изнервирају јер смо били позитивни и одушевљени.

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *