“Недељи сећања” школске 2023/24.

У протеклој „Недељи сећања“ на жртве стравичних злочина у ОШ „Владислав Рибникар“ и злочина у Дубони и Малом Орашју, ученици виших разреда наше школе заједно са својим одељењским старешинама организовале су у петак, 10. маја, радну акцију уређивања школског дворишта. Ученици су се радо одазвали овој акцији, мотивисани за тимски рад, са собом су понели сав неопходни алат. Док су вредне руке наших основаца пажљиво чистиле свој задати рејон, двориштем се орила песма, а по завшетку рада, заиграло се коло. Циљ ове акције је био да учврсти дух сећања и заједништва, а „Марићи“ су тај циљ у потпуности остварили.

Софија Тричковић професор српског језика

Прослава Дана школе 2023/24

Ој, Србијо, песмо међу народима!“

 

Традиционално, сваке године наша школа обележава Дан школе 8. априла. Приредба је и ове године привукла мноштво гостију, директора других школа, али и заинтересованих родитеља, бака, дека, браће и сестара… Овогодишња тема биле су лепоте Србије. Приредба је отворена дивном рецитацијом славне песме „Србија“ Оскара Давича.

Програм нас је песмом и игром, рецитацијом и глумом водио кроз најлепше пределе наше земље. Путовали смо од југа уз песму „Нишка бања“, игре из лесковачког краја, песму „Ој, девојче, Пироћанче“ и влашке игре до запада кроз „Ужичко коло“ све до Војводине кроз одломке из романа „Поп Ћира и поп Спира“ и песме „Дунав тихо тече“ и „У тем Сомбору“. Велико путовање по Србији завршили смо у нашем „дивном кићеном Срему“, поздравним говором директора и плесном тачком наших најмлађих другара уз песму „Љубав је…“.

Уз најлепше звуке и обележја наше земље растали смо се у дивном расположењу и са жељом да се што пре опет окупимо неким новим лепим поводом.

Милица Стојковић професор српског језика

Васкршњи базар школске 2023/24.

Традиционални „ Васкршњи базар“ одржан је 17. априла у фискултурној сали наше школе. На базару су учествовале одељенске заједнице од 1. – 4. разреда. Маштовити радови привукли су пажњу како деце, тако и одраслих посетилаца. Све је протекло у пријатној атмосфери, а зарађени новац одељенске заједнице искоритиће за одлазак у биоскоп.

Наставник разредне наставе:

Наталија Радовановић