Посета Музеју чоколаде и Зоолошком врту школске 2024-25

Дана 9. 10. 2024. ђаци шестог разреда отишли су на једнодневни излет. План обиласка били су Београдски зоолошки врт и Музеј чоколаде. Прва станица био је Музеј чоколаде. Улаз у музеј је стварно необичан, украшен слаткишима који изгледају као да су прави. Када смо ушли у Музеј, најпре смо слушали предавање о настанку какаоа и сазнали много занимљивих података о првим чоколадама. Сазнали смо како се прави чоколада и затим испробали млечну, белу и розе чоколаду. Видели смо много старих омота од чоколаде и разне кутије где су се држали слаткиши. На нас је посебан утисак оставио бицикл који има посебан механизам за мрвљење какао зрна и чоколадна грамофонска плоча која стварно ради. Свако од нас је имао прилику да направи своју чоколаду и да је понесе кући.

Одушевљени, наставили смо пут према Београдском зоолошком врту. Уживали смо у разгледању животиња и смејали се њиховим реакцијама на нас. Највећу пажњу привукли су мајмуни и пингвини.

Након обиласка врта, запутили смо се ка најлепшој пешачкој зони – Кнез Михајловој улици. Време је било сунчано и лепо, па смо уживали у шетњи.

У Угриновце смо се вратили пуни утисака и задовољни излетом. Овај излет је био незабораван и леп!

Марија Марић 6/2

Tags: No tags

Comments are closed.