Посета Ботаничкој башти школске 2024/25.

У уторак, 24. 9. 2024. године, у пратњи наставнице Тање Стојановић Јаћимовић и наставнице Кристине Томић, посетили смо Ботаничку башту у Београду. Дуго смо се возили аутобусом и када смо помислили да смо стигли, чекала нас је и једна краћа шетња до одредишта. Чекали смо око пет минута да уђемо у Ботаничку башту Јевремовац, зелену оазу Београда. Добила је име по чувеном газди Јеврему, који је своју парцелу поклонио чувеном ботаничару Јосифу Панчићу, како би ту направио стакленик. Посебно смо се одушевили панчићевом омориком, отровном тисом и кинеским дрветом гинком.

После краћег обиласка, ушли смо у стакленик. Одушевили смо се дрвећем са разних поднебља. Упознали смо се са одликама разноврсних биљака, воћа и поврћа. Свакако нам је ананас био најзанимљивији. Видели смо и биљке месождерке и сви смо стајали подаље од њих.

Време нам је веома брзо прошло. Видели смо много биљака из различитих породица. Било је то веома лепо и поучно искуство које бисмо препоручили свима. Све време смо фотографисали башту и желели смо да се сликамо у сваком њеном кутку, а посету смо завршили на језерцету са црвенкастим рибицама.

Доста смо се уморили, па смо решили да се окрепимо у Меку. Веома смо захвални наставницама Тањи и Кристини што су нам приуштиле овако дивно и поучно поподне у граду. Надамо се да ћемо имати прилике да још неки пут посетимо ово чаробно место у срцу града!

Мила Мркаљ 5/2

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *