ПОСЕТА МУЗЕЈУ НИКОЛА ТЕСЛА И НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

 Наша школа је позната по великом броју занимљивих и квалитетних ваннаставних активности.Ове активности често су везане за саму школску зграду, али велики број истих у виду разних посета и излета организује се ван школе и ван самих Угриноваца.Наша деца имају прилику да посете Београдски зоолошки врт, Ботаничку башту, Сајам књига, Сајам науке и технике, различите позоришне и биоскопске представе  и музеје.

 Једна од активности је и посета музеју Николе Тесле, Народној Скупштини и Храму Светог Саве.

 Овај излет заживео је у нашој школи пре 17 година на иницијативу наставнице физике Милице Мајсторовић и наставника технике и технологије Данијела Жутића уз велику подршку директорке школе.

 У почетку је овај излет био осмишљен тако да се посете музеј Николе Тесле, Задужбина Иве Андрића и црква Светог Марка.Временом смо схватили да је  за ученике осмог разреда прихватљивији мало другачији садржај. На иницијативу директорке школе Радмиле Марчић уместо Задужбине Иве Андрића у програм је уврштена посета Народној Скупштини, што се показало као прави погодак.Кроз године које су протицале завршени су и радови на нашем великом храму-Храму Светог Саве, што је био окидач да покушамо ученике – осмаке да проведемо и кроз тај велелепни духовни објекат.И то се показало као пун погодак.

 Приликом припрема овог излета сваке године се прати поставка у Историјском музеју и на основу процене наставнице историје Миле Гајић у програм излета се уврсти и ова активност.

 Овај излет је годинама један од најуспешнијих овог типа јер су утисци свих актера изузетно позитивни, а наша деца, наши ученици на најбољи могући начин представљају себе, своје породице и школу. У прилог томе говори и велики број најпозитивнијих коментара од стране осмака који тога дана у присуству својих одељењских старешина и одређеног предметног наставника обаве овај излет.

Аутор:

Данијел Жутић

Tags: No tags

Comments are closed.