Nastava u prirodi učenika trećih razreda

 

Učenici trećeg razreda bili su na Nastavi u prirodi u dečjem odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama, u periodu od 6. do 13.oktobra 2017. godine, a u organizaciji Centra dečjih letovališta iz Beograda.

 U  odmaralište  smo stigli  oko 12 časova, gde nas je dočekalo lјubazno osoblјe.Brinuli su o nama svih sedam dana i učinili  da nam  boravak na ovoj  prelepoj planini ostane  u lepom sećanju. Učenici su  bili smešteni u četvorokrevetne , čiste i uredne sobe  kroz čije prozore se pružao predivan pogled na prirodu Divčibara.

Već sutradan je kiša stala i ogrejalo je sunce.Svaki naredni dan provodili smo napolјu u šetnji i igri.Obišli smo brdo Golubac i pećinu u blizini odmarališta.Često smo odlazili i do centra Divčibara gde su se deca igrala u parkiću.

Popodnevne  sate provodili smo na sportskim terenima odmarališta, dok su večernji sati bili rezervisani za diskoteku i aktivnosti u njoj.( maskenbal, modna  revija,  frizure....).

Sve vreme boravka deca su bila uglavnom zdrava, pa je i to doprinelo prijatnom boravku u ovom odmaralištu.

U  Ugrinovce smo se vratili 13.oktobra u popodnevnim časovima. Izvedenom Nastavom u prirodi smo zadovolјni  i preporučujemo i narednim generacijama  da svoju Nastavu u prirodi  provedu  na Divčibarama.

                                                                                                                    Učenici  i učitelјice  trećeg  razreda     

                                                                    

embed video plugin powered by Union Development

Kviz 2017

 

U četvrtak 18. maja 2017. organizovano je opštinsko takmičenje u knizu "Šta znam o Crvenom krstz i dobrovoljnom davalaštvu krvi?"

Takmičenje je organizovano u OŠ "Lazar Savatić" u Zemunu.

U konkurenciji 12 škola , naša ekipa: Radojčić Mladen, Srdić Ana , Knežević Kalina i Radojković Anja osvojili su 2. mesto. Čestitamo !

 

Nastavnik zadužen za rad sa Crvenim krstom: Svetlana Đorđević Arambašić


embed video plugin powered by Union Development

Crtanje na Keju 2017

 

Povodom nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Zemuna organizovao je crtanje na Keju. U Subotu 12. maja 2017. učenici osnovnih škola Zemuna crtali su na temu "Krv život znači". Našu školu predstavljala je ekipa mlađih razreda. Radojčić Mladen, Srdić Ana i Knežević Kalina. Učesnici su pored crtanja uživali i u prigodnom programu.

 

Nastavnik zadužen za rad sa Crvenim krstom: Svetlana Đorđević Arambašić

 

embed video plugin powered by Union Development

Gradsko takmičenje iz Engleskog jezika

 

Na gradskom takmičenju iz engleskog jezika održanom 25.03.2017.godine u Beogradu, našu školu predstavljale su tri učenice: Mina Pejaković, 8-1, Anastasija Masalušić, 8-2 i Natalija Simić 8-2. U konkurenciji od preko 800 učenika sa teritorije Beograda, Natalija Simić i Anastasija Masalušić osvojile su 1. odnosno 2. mesto . S obzirom da se test sastoji iz dva eliminatorna dela, Mina Pejaković iako nije uspela da se plasira na republičko takmičenje, takođe je ostvarila dobar rezultat. Čestitam našim učenicama na izvanrednom uspehu!
Takođe, 01.04.2017.godine održano je polufinalno međunarodno Hippo takmičenje na kome su, zajedno sa učenicima iz 18 zemalja sveta, učestvovale i Anastasija Masalušić i Natalija Simić. Iako ih je od finala delilo samo 4 poena (po propozicijama samo 12 učenika po kategoriji ide u finale, a preko 500 učenika je učestvovalo u polufinalu HIPPO 3 kategorije), rezultat koji su postigle je više nego odličan jer su propozicije iste za sve učenike, kako iz državnih, tako i iz privatnih škola kao i za tzv. specijalne kategorije. Zato:“Bravo, devojke! Lepo se provedite na Tari!“

 

profesor engleskog jezika:

Dragana Dragaš

Najraspevanije odeljenje školske 2016/17

 

15.12.2016. godine čenici 41 učestvovali su na opštinskom takmičenju "Najraspevanije odeljenje". Predstavili smo se sa dve pesme: "Razgranala grana jorgovana" i " Dobio mi tata keca" uz klavirsku pratnju Kaline Knežević. Učenici su na ovom takmičenju osvojili II mesto.

 

profesor razredne nastave:

Sanja Dukić

 


embed video plugin powered by Union Development