Poseta Festivalu nauka 2016

embed video plugin powered by Union Development

Poseta Narodnoj skupštini i muzeju Nikole Tesle

embed video plugin powered by Union Development

Poseta Festivalu nauke 2015

 

U četvrtak 3. decembra 2015. godine ulenici naše škole posetili su 9. Međunarodni festival nauke u Beogradu, koji je ove godine održan pod sloganom „Čuda su svuda“.Festival ima cilj da promoviše nauku na način razumljiv i jasan svima. Održava se već osam godina. Uz podršku pomenutih nastavnika Ivanke Jovanović (matematika) i Nebojše Stevanovića (hemija) odabrani učenici imali su priliku da na zanimljiv način nauče nešto novo i vide  mnogobrojne fascinantne eksponate.  Učenici su bili oduševljeni čuvenom Teslinom kuglom. Takođe im je bio zanimljiv eksperiment u kome se,samo uz pomoć snage uma, ubacivala loptica u koš. Pokušali smo da okretanjem pedala na biciklu napravimo dovoljno struje da upalimo sijalicu. Glavna atrakcija festivala bio je robot Nao koji ume da prepozna i imitira osećanja posmatrajući lice sagovornika. Na podugačkoj listi zanimljivih štandova koji su se učenicima dopali nalazili su se i oni posvećeni forenzici, stomatologiji, neurologiji, biohemiji kao i mnogim drugim naučnim disciplinama iz oblasti medicine, hemije, fizike,....

Posle obilaska, učenici su se okrepili od razgledanja u MC Donaldsu. Ostatak dana je bio ispunjen smehom i prepričavanjem nezaboravnih događaja i utisaka sa ovogodišnjeg Festivala nauke.

 

Milica Jovičić i Anđela Jovanović 71

Poseta Čarobnom gradu

 

Učenici prvog razreda, dve grupe po 30 učenika, 8. i 9.12.2015. godine su posetili „Čarobni grad“ u Ušće šoping centru. Poseta „Čarobnom gradu“ je bila besplatna a prevoz organizovan. U kostimima malih patuljaka, učenici  su se fotografisali sa Deda Mrazom kod jelke. Kroz tri kratka časa deca su učila ko je Deda Mraz, gde se rodio, s kim se druzio, kako deli poklone, kako pakuje poklone, ko su irvasi, koliko su veliki i šta treba raditi da bi irvasi bili srećni. Posle časova profesora Deda mraologije, deci je profesor Skočko Dimić pokazao kroz šta sve Deda Mraz prolazi da bi deci doneo poklone- deca su se spuštala kroz dimnjak (tobogan) i prolazili kroz razne prepreke kako bi stavila poklone ispod jelke. Prepuni utisaka, sa poklonima koje su dobili, učenici će dugo pamtiti ovu avanturu.

 

učitelji Natalija Radovanović i Mira Prlainović