Vaskršnje likovne čarolije dece Zemuna školske 2017/18

 

U utorak 27.3.2018. naše škole posetile su izložbu nagrađenih i izložbenih likovnih radova i oslikanih  Uskršnjih jaja. Izložba je održana u Galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun. Nagrađeno je oslikano jaje Anje Laganin 63, a izloženi su likovni radovi Andrijane Tomić 62 i Marine Jovičić 61.

 

embed video plugin powered by Union Development

Poseta Festivalu nauka 2016

embed video plugin powered by Union Development

Poseta Narodnoj skupštini i muzeju Nikole Tesle

embed video plugin powered by Union Development

Poseta Festivalu nauke 2015

 

U četvrtak 3. decembra 2015. godine ulenici naše škole posetili su 9. Međunarodni festival nauke u Beogradu, koji je ove godine održan pod sloganom „Čuda su svuda“.Festival ima cilj da promoviše nauku na način razumljiv i jasan svima. Održava se već osam godina. Uz podršku pomenutih nastavnika Ivanke Jovanović (matematika) i Nebojše Stevanovića (hemija) odabrani učenici imali su priliku da na zanimljiv način nauče nešto novo i vide  mnogobrojne fascinantne eksponate.  Učenici su bili oduševljeni čuvenom Teslinom kuglom. Takođe im je bio zanimljiv eksperiment u kome se,samo uz pomoć snage uma, ubacivala loptica u koš. Pokušali smo da okretanjem pedala na biciklu napravimo dovoljno struje da upalimo sijalicu. Glavna atrakcija festivala bio je robot Nao koji ume da prepozna i imitira osećanja posmatrajući lice sagovornika. Na podugačkoj listi zanimljivih štandova koji su se učenicima dopali nalazili su se i oni posvećeni forenzici, stomatologiji, neurologiji, biohemiji kao i mnogim drugim naučnim disciplinama iz oblasti medicine, hemije, fizike,....

Posle obilaska, učenici su se okrepili od razgledanja u MC Donaldsu. Ostatak dana je bio ispunjen smehom i prepričavanjem nezaboravnih događaja i utisaka sa ovogodišnjeg Festivala nauke.

 

Milica Jovičić i Anđela Jovanović 71