Izložbeno prodajni bazar "Bakini kolači"

 

U našoj školi održan je 7.11.2017. izložbeno prodajni bazar tradicionalnih kolača pod nazivom „Bakini kolači“ u kome su učestvovale odeljenske zajednice od I-IV razreda. Vešte ruke baka i mama napravile su za taj dan mnogo lepih i ukusnih kolača koji su nas prosto pozvali da ih kupimo i probamo.

Žiriju, koga su činile učiteljice Jeremić Milica i Prokopljevic Marica, psiholog Marija Jovičin i naša kuvarica u penziji  Angelina Gavrilović, nije bilo ni malo lako. Ipak neko je morao i da pobedi. Prvo mesto osvojio je kuglof- mame Radović Vuka iz II1 , drugo mesto medenjaci- bake Vasiljević Tamare iz I3 , a treće mesto krofne bake Radojičić Dunje iz III1. One su nagrađene diplomom i keceljom. Posebne zahvalnice dodeljene su i: baki Vukić Luke i Ivane- III2-  za najukusnije breskve, mami Mlađenović Dimitrija- IV2-za gostinjske bele štangle, baki  Ratkovac Andreja- IV1- za najkreativnije vanilice.

 

Rukovodilac Stručnog veća- nast.razr.nastave Natalija Radovanović

 

embed video plugin powered by Union Development

Svečani prijem prvaka školske 2017/18

              

 I ovog prvog septembra, u čast nove generacije učenika prvog razreda, sa želјom da im ovaj dan ostane u lepom sećanju, upriličena je priredba dobrodošlice koju su pripremili njihovi stariji drugari sa svojim učitelјicama.

             Prvo se novim članovima naše škole obratila direktorka Radmila Marčić. Toplim i prigodnim rečima ohrabrila je prvake i njihove roditelјe, a zatim im poželela srećan početak i mnogo uspeha u sticanju novih znanja. Lepim želјama pridružio se i predsednik gradske opštine Zemun, gospodin Dejan Matić, i uručio im poklone koje je obezbedila opština Zemun. Nakon priredbe i po završetku prozivke, učitelјice prvog razreda povele su prvake na njihov prvi čas.

              Svim učenicima  naše škole i njihovim roditelјima, a posebno đacima prvacima želimo   mnogo uspeha tokom školovanja. 

 

Učitelji prvog razreda

 

embed video plugin powered by Union Development

Dečja nedelja školske 2017-18

       U našoj školi je od 2. do 6. oktobra obeležena Dečja nedelja. Dečja nedelja je i ove godineobeležena nizom aktivnosti u koje su bili uključeni učenici naše škole , a najviše prvaci , jer oni tekpostaju članovi Dečjeg saveza .

              2.10. je započeta aktivnost pod nazivom „Dečji predlozi,želje ...“ u kojoj su učenici imali priliku da napišu na papiru svoje predloge ,želje,sugestije,razmišljanja...i da tokom cele sedmice ubacuju u kutiju u holu škole koja je namenjena za to .Učenici su sa radošću prihvatili ovu aktivnost i dolazili su do kutije i više puta .  3.10. su učenici od 1.do 4.razreda imali čas crtanja u školskom dvorištu.Učenici su na veoma kreativan i lep način ukrasili betonirani deo dvorišta kredama u boji, crtajući slike sa veoma maštovitim i lepim motivima iz svog dečjeg sveta . Lepo vreme ,bez kiše dozvolilo je svima da uživaju u lepoti učeničkih radova sve do petka .

             4.10 je organizovana priredba za prijem prvaka u Dečji savez.Članovi sekcija su sa svojim učiteljicama pripremili veoma lepu priredbu sa zanimljivim programom . Prvacima su na kraju priredbe podeljene Dobrodošlice i tako su i oni postali članovi Dečjeg saveza . Učenici od 5. do 8. su  imali kros koji je uspešno završen.

           5.10. su prvaci sa svojim učiteljicama  i direktorkom  , prisustvovali sađenju Drveta generacije u školskom dvorištu.Tom prilikom su upoznati sa značajem drveća za zdravu životnu sredinu , ali i simbolikom njihovog odrastanja ,kao što raste i ostalo drveće u našem dvorištu ,koje su neke prethodne generacije zasadile.

6.10.su organizovana među odeljenska sportska takmičenja na kojima du se deca sa uživanjem takmičila sa drugarima iz drugih odeljenja .

 

                                                                                                                                Profesor razredne nastave:

                                                                                                                                             Mira Prlainović

 

embed video plugin powered by Union Development

Uskršnji bazar školske 2016/17

 

embed video plugin powered by Union Development